Csehov doktor Creative Commons License 2021.11.15 -1 1 5262

Aludva egyet a meccsre, az alábbiak a meglátásaim, bár még nem néztem vissza tiszta fejjel, csak a helyszíni tapasztalataimra tudok alapozni, illetve 1-1 kivágott jelenetre, amit láttam itt-ott a közösségi médiában:

Nem mintha jelentősége lenne az alapszakasz tekintetében, lévén, hogy a bajnoki döntőn dölnek el a nagy dolgok, de csak a presztízs miatt már sajnos tegnap itt buktunk egy pontot, ráadásul a frusztrálós fajtából. Azt hittem, hogy +4-nél meg tudjuk törni a Szegedet (de igazság szerint, ahogy Kielben és Montpellierben, úgy most is tudták magukat tartani és krízispillanatból jól kijönni, valamint visszajönni a meccsbe. Ez a részükről jelentős előrelépés, ismerve a szkopjei égésüket, amikor ezeket az üresjárataik romba döntötték a szezonjukat, és ez hosszútávon nagyon fontos lehet még, de az is kérdés, meddig fogja Fortuna a kezüket). Térjünk vissza magunkra: a végén kétszer is a kezünkben volt a meccslabda, előbb Nilsson hagyta ki az ordító ziccert (vagy védte bravúrral Mikler, nézőpont kérdése), aztán pedig gondolom a kapkodásban Lékai kezében dadogott a labda, és ahogy ott megtört a támadás ritmusa, már nem tudtuk úgy megjáratni újra a labdát... Sajnálhatjuk, a lelkeknek nagyon kellett volna, bár lehet, hogyha nyerünk, a szőnyeg alá söpörnénk a problémákat.

Attól félek, amit itt már más is említett: úgy látszik, UFO kapusteljesítmény és egy mezőnyjátékos überalles formájának híján ez a maximális tudásunk jelenleg, ami a szezonra nem ígér túl sok jót. Örülök, hogy Cupara sokszor tud bejönni és kulcspillanatokban fogni, sajnálom, hogy a három hetesfogása sem volt elég. Nem tudom, Corrales mit evett-ivott, hogyan edzett az első másfél hónapban, de jó lenne, ha visszatalálna arra az útra. Átlövőink formája viszont számomra kifejezetten aggasztó: Yahia mintha elfogyott volna, Maquedára másfél éve várunk, hogy megérkezzen, úgy tűnik hiába, baloldalon pedig Nenadicot nem venném annak a klasszikus átlövőnek, Lauge túlpörögte tegnap (a Bánhidi elleni szabálytalansága még engem is felháborított, pedig...), Ligetvári kaphatott volna több időt. Beállóban pedig mintha nem lennénk (mondjuk tegnap Bánhidi se volt a topon). Margucot és Strleket viszont öröm nézni, hogy milyen motiváltak és milyen jól teljesítenek, remélem kitartanak, mert egyedül maradtak, és nagy szükség lesz még a megbízható kezükre és a gyors lábaikra. Mahé...? Ezért nagyon kár volt vele hosszabbítani. 

Nem fogok a kardomba dőlni a tegnapi után, de sajnos idén ezt érzem realitásnak. Nyilván mi sem játszottunk top formában, de azt érzem, amit itt korábban is megfogalmaztak előttem, hogy idén a Szegedben nagyobb potenciál van. Kicsit tartok most a Motor elleni meccstől, kevés idő van felkészülni, sokat kell utazni egy fárasztó meccs után, kellemetlen stílusban játszanak, tavaly is megszenvedtük őket, oda kell figyelnünk majd nagyon. 

Végül egy szó a bíráskodásról: tragédia.