dave_dömper Creative Commons License 2021.11.15 0 0 6717

"Ishiura - Terutsuyoshi összecsapás számomra azért volt érdekes. . ."

Ishiura rendkívül izmos, ám még mindig nem képes reálisan felmérni, hogy "mit bír el a szarka farka".

Most, ebben az esetben is ez döntötte el a meccset. Egyébként ezt a "bebújok az ellenfélbe" - figurát

rajta kívül és nála lényegesen nagyobb hatékonysággal adja elő Ura (aki persze már-már majd másfél

mázsa (hol van már a régi Ura-tól súlyban), aki viszont fejben sokkal érettebb, mint Ishiura és pontosan tisztában van azzal, hogy hol vannak a teljesítő képessége határai. Ám néha - néhe még azért Ő is tud tévedni. Rajtuk kívül még Enho is járssza ezt a figurát - időről - időre sikeresen, most éppen kevesebb sikerrel.

"Daieisho nagyon - nagyon jól küzdött !!!"

Iszonyatos erő, lendület és akarat van benne, és ráadásul még ki is tud törni belőle. Ez a sikerei záloga.

A rapszodikussága viszont a kudarcainak a kovácsa. Ha ez utóbbitól valami módon szabadulni tudna és emellett valahogy bővíteni tudná a technikai fegyverzetét is, nemcsak remek Ozeki válhatna belőle, de

még ennél is többre lenne hivatott. És ráadásul még - szerintem - gyorsabban és sokkal biztosabb úton juthatna el odáig, mint akár Takakeisho, vagy éppen Asanoyama (a mostaniak közül Shodai-t csak azért

nem sorolom ide, mert szerintem nincs reális esélye innen továbblépni). Szerintem neki még ezt a most

elért szintet is tartani, megugrani is problémás. Kíváncsi vagyok arra is, hogy egyáltalában meddig lesz

még képes tartani ezt a jelenlegi rangját, mert legtöbbnyire borotvaélen táncol.

Egyébként úgy tűnik, hogy Terunofuji-nak éppen ma sikerült átlépnie a megmaradt árnyékán. A legfőbb mumusai a közelmúltban éppen Daieisho, Takayasu és Onosho voltak. Máig végtére Daieisho maradt az egyedüli, mert épp az utóbbi tornákon ellenük vívott összecsapások alkalmával, Onosho-t és Takayasu-t

már sikerült meglépnie (és persze Hakuho meg visszavonult időközben). Ma iszonyatos erőfeszítés árán

ez is bekövetkezett. Szerintem ezzel hatalmas lelki tehertől is szabadulhatott meg - egyben.

Előzmény: RTpapa (6716)