Azt írta korábban a kvízlabi, hogy az utolsó 1000 kérdésből válogatják ki mindenkinek a kvízkérdéseket, automatikus gépi kiválasztás útján. Ha nagyon nincs szerencsénk, akkor elvileg(!) még az is lehetséges, hogy csupa olyan kérdésed került a versenybe, amelyeket éppen nem tudtál megválaszolni. Ennek a fordítottja is megtörténhet elvileg. (Ez azért a gyakorlatban előfordul néha, főleg a legjobbaknál.)
És még az is megtörténhet, hogy minden kérdésre tudtál válaszolni, mégis veszítesz. Szóval nagyon változatos a játék, mert nagyon sok múlik a szerencsén.
Amit még megfigyeltem: néha tök igazságtalan a pontozás. Tippelésekre gondolok. Mondjuk egy nagyon hülye kérdésre 11164 a pontos válasz. Te beütöd hasra csapás szerűen a 8 pontot, az ellenfeled ugyancsak ily módon a 9 pontot és az ellenfeled nyer, mert ő eggyel közelebb ütött a 11164-hez. :) No ez minden, csak nem reális! Értem én, én értem, hogy akkor is el kell dönteni, ki kapja a pontot, de így ugyebár értelmetlen ennek eldöntése. Szerintem ki kellene venni a játékból ezeket a tippelős kérdéseket. Vagy csak olyan kérdéseket kellene belerakni, melyekre általánosságban illik tudni a pontos válaszokat.