HoD Creative Commons License 1999.12.19 0 0 3
Kedves vip!

Nekem Alcatel O.T. Clubom one, ami nem egy fullcsicsa, viszont jómagam meg vagyok vele elégedve. Hosszú ideig bírja az akku (ami ha lemerül, ideiglenesen kiválthatod ceruzaelemmel), nappali bekapcsolt állapotban, kevés hívással /~60 perc beszéd/ 6-7 napig húzza, a térerővel kevésbé megáldott helyeken is lehet használni ellentétben más telefonokkal. Dobálhatod, ejtheted, marha strabapíró. Igazi alaptelefon.

Vannak hátrányai is persze:
- A telefonnak nincs telefonszám memója, azaz csak a kártyán tárolhatod a számokat
- Könnyen letörik az antenna műanyag vége, de ettől még ugyanúgy használható
- SMS olvasásakor nem tudod elolvasni a küldő telszámát, mert nem tudja kiírni az egészet. Kb ennyit látsz +3698765, az uccsó számok lemaradnak
- A legnagyobb hibája a csatlakozó interfész rossz konstrukciója. Csak a gyári, rögzített tokú kihangosító használata lehetséges, mert ha nincs tok, csak megfelelő dugó, az jobbra-balra mozogva pillanatok alatt olyan kontakthibás hogy ihaj. IMHO ez a legnagyobb gáz a telefonnal.

Hogy megéri-e? Szerintem nem, mivel ennyi pízért kapsz használt 2110-es Nokiát (+lehet, hogy más egyéb telefont is), ami imho sokkal jobb telefon, gyakorlatilag a WAP-on kívül nem találtak ki olyan szolgáltatást, ami valóban fontos lenne és a 2110-es nem tudja (a gámák + határidőnapló nem túlzottan érdekelnek). Összesen két hátránya van az Alcatellel szemben: jóval kevesebb ideig bírja az akkuja (ha nagy akkut raksz rá, akkor viszont jó nehéz lesz) és nem fér el a nadrágzsebedben.
Ja, és nincs benne óra, amit viszont az Alcatel tud.

üdv
HoD