IsKol Creative Commons License 2021.11.05 0 0 1812

Mostanában küzdök az elemekkel... semmi nem akar sikerülni elsőre, másodikra néha még harmadikra sem...

Vettem egy műanyag, kézi, automata palacktöltőt harmonikás fejtőcsővel és Gombászok olvtárs szavaival élve "hát nem vagyok vele teljesen elégedett"

1. A harmónikás résszel feltöltve a fejtőcsövet egy palack töltése után elejti a folyadékot, jelen esetben a bort (vagy lehet ezt állandóan pumpálnom kellene minden töltés után) ezért ez kivettem és csak simán tömlőn keresztül szívtam a bort a töltő fejbe

2. kb 20 cm-es kis csövecske hívatott arra, hogy a levegőt kivezesse a töltéskor a palackból ami egy kis bort is magával ragad  szóval ezt a csövet egy másik palackba kellene tenni így ezt is kicseréltem hosszabbra

3. a töltő fej tetejére kell installálni ezt a kis csövet de a tömítés túl vékony volt és nem zárt rendesen, "könnyezett" és összeborozta a töltő fejet majd a palackot, na ezt is kicseréltem nagyobbra

4. A palackok szájának belső ármérője változó, a töltőszár záró gumija nem zárja le a palackot, hát tekertem rá pár sor teflon-szalagot

Tapasztalatok:

- mikor "szorult" a töltőfej a palackban és csak simán tömlőn keresztül szívta a vizet (itt már nem bort használtam) a levegő elvezető csövön annyi folyadék távozott hogy 4 palack megtöltése után megtelt egy palack

- letekertem teflon szalagot és egyből kevesebb folyadékot nyomott a gyűjtő palackba cserében viszont nem zárt el töltő szelep a színt elérésekor és folyt ki a víz 

- egy sugárban nyomta a palackba a vizet míg korábban a palack falára folyt ami bor esetében habzáshoz vezethet

Megoldás???

Ha van valami ötletetek ne tartsátok magatokban ;-)

Addig is kicserélem a szívó tömlőt kisebb átmérőre...

és azt - hogy rendeltem inox pumpát ami sz@r volt és ki kellett cserélni, vagy egy másik zsír új pumpa nem tartotta a nyomást így rendeltem tömlőt is de akkor sem tartotta nyomást mire kiderült tömlő vég a pumpában nem volt tömítve - már nem is említem...

Nem röhög ott az utolsó sorban!!!