Egy nem sokkal korábbi hsz-odban írtad, hogy majd alaposabban végignézed a Kyushu 2021 Banzuke-t.
Ahogy elsősorban a Makuchi-t vizslattam, azért találtam legalább egy ilyen "sütemény"t. A múltkorában váltottunk szót arról, hogy egy ízben (talán az ezévi Natsu Basho alkalmával) Tobizaru - nak (M2W) volt
olyan "szerencséje", hogy az ott elért 5-10 make koshi-ja elismeréseképpen a Nagoya Banzuke-n képes
volt a gaz Banzuke-készítő a 2W pozicióból teljes 1 hellyel, 3W-be vissz-pottyantani. Na, a jelen Kyushu
Banzuke - n is találtam, valami ehhez hasonlatos eseményt. Majdnem ilyen kétségbeejtően járt például Chiyoshoma, aki az Aki-n ugyancsak 5-10 make koshi-val zárt és ennek jól megérdemelt jutalmául 5E-ből a Kyushu-ra a 7W helyre csúszott vissza. Ez talán nem annyira arcpirító, mint Tobizaru előbbi esete,
ám azért ez is felettébb érdekes. Kiváltképp például amiatt, mert az Aki - n elért, ugyancsak 5-10 make
koshi-ja eredményeként például Tsurugisho (M13W) a Kyushu-n 5 helyet visszaesve Juryo J1e-rangban
lesz kénytelen indulni. Mondjuk, ha szigorúan vesszük a dolgokat, akkor én éppenséggel ezt az utóbbit tartanám rendben lévőnek, ellentétben Tobizaru akkori és Chiyoshoma mostani esetével. Nos tán ennyi.