Gábor72Bp Creative Commons License 2021.11.03 0 0 903

Nekem az idei pozitív élményem, hogy Nógrádban is vannak egészséges gesztenyések. Ráadásul a Nagymarosihoz képest egész más tulajdonságokkal. Ennek vékony a külső burkolata, ami megkönnyíti a sütés előtti bevagdalást. Cserébe hamarabb kiszárad. A belseje meglepően enyhén rekeszes. Igen könnyen pucolható és nagyon finom, erőteljes gesztenye íze van. Na és a mennyisége... rengeteg.  Nekem nagy élmény volt szedni.

A második tapasztalat a tárolás. Ez még megoldásra vár. Vászon zsákban az ablakon kilógatva pár nap alatt kiszárad. Padlásfeljáróba helyezve szintén. Egyedül a hűtőszekrény bizonyul tartósabb tárolásnak, csak az korlátozott kapacitású. Vermet még nem próbáltam. Jövőre szerkeyztek egyet.

Kísérlet: sajnos későn gondolkodtam és nem különböztettem meg a magoncaimat a gyökérformájuk szerint. Most így nem tudom mi a különbség a lefelé törö főgyökeres és  pamacsként szerteágazó hagymához hasonló között. Talán marad annyi helyem, vagy pótolni való fa, hogy jövőre újra próbáljam.

Hogy néznek ki most a fáim, nem tudom. Két hete nem láttam őket.

Előzmény: Table grape (901)