barbárállat Creative Commons License 2021.10.31 0 1 10993

23500ft egy új 10 literes hordó, szerintem ez kibírható.

Jó, ha tudod, hogy hordó, és malátázott cefre nélkül, nem lesz igazi whiskyd. Jó lett volna, ha ezt valaki elmondja nekem, mielőtt elb*szok egy rakat szeszt, a semmire.

Ettől függetlenül kipróbálhatod az UJSM cefrét, meg a gyorsérlelést, gyakorlásnak jó lesz, de ezt tekintsd csak bemelegítésnek.

 

Igen, kell a "magas szeszfok" az érleléshez, ha a 60-65 fok annak számít.

 

50-100 cm2 fafelület kell, a csipsz esetében ezt nem tudjuk mérni, így abból kb 5-7g/L kell.

 

A vegyes pörkölés a célszerű.

 

Nincs nagy jelentősége, hogy mibe áztatod, ez inkább csak hordónál számít. Ha Sherrys ízt akarsz, egyszerűbb, ha a párlatodhoz hozzáöntesz egy keveset.

 

Sok sikert!

Előzmény: elek81 (10990)