Ahogy ásom bele magam a témába, úgy fogalmazódnak meg újabb kérdések is.
Mivel nehézkes és költséges móka egy kis méretű tölgyfa hordó beszerzése, így én inverz érlelést szeretnék majd csinálni, azaz a hordó kerülne a párlatba.
Ha ezt az utat választom, akkor is kell a magas alkohol % az érlelés megkezdésekor?
Mekkora térfogatú/felületű fa kell 1L-re levetítve az érleléshez? Közvetlen gyártótól hozzá tudnék jutni barrique csipszhez, így ha ez működhet, ebbe az irányba indulnék el. Melyik pörkölési típust érdemes beszereznem?
Több főzde is valamilyen használt hordóban érleli a párlatát. Kísérletezett már valaki esetleg azzal, hogy a pörkölt tölgyet konyakba, borba esetleg cherrybe áztatta,majd végül ezen érlelte a sajátját?
Ha esetleg sületlenségeket írnék, tessék nyugodtan rám szólni!
Köszi!