nrb345 Creative Commons License 2021.10.30 0 0 1799

Murci konzerválásával kapcsolatban nem lenne járható út, hogy egy gyors melegítéssel inaktiváljuk az élesztőket és minden más organizmust?

 

Idén első évben készítek vörösbort. Pont két hete lett zúzva-bogyózva. Néhány napig jó hidegen tartottam, majd ment bele az élesztő és kb.23 °C volt melegítve úgy erjedt ki kb. 5-6 nap alatt. Jelenleg még az erjesztőkádban ázik a teteje teljesen tükrös, néhány úszó maggal. Levegőtől egy műanyag úszófedélel fedem le a felszínét. Refraktométerrel mérve is teljesen ki van már erjedve. Azon gondolkodom, hogy hagyjam még ázni néhány napot vagy mihamarabb préseljem?

Mutatom milyen.Nekem ez még nagyon rózsaszín, ilyennek kell lennié majd besötétedik?