ívfény
2021.10.30
|
|
-3 0
49104
|
szia!
mivel én is lassan oda jutok, hogy a fűtést meg kell oldani, mivel építgetem a hibridet, kiváncsi lennék a véleményedre. én azt találtam ki, hogy pár darab izzitogyaertyával melegiteném a meglévő radiátor vizét, így csak egy puffertartájt kellene építeni a izzito gyertyáknak és belekeringtetni a fűtésrendszerbe a meleg vizet, illetve hütöfolyadékot. négy gyertyával három fokozatú meleg lenne előállítható, mondjuk egyenlöre ez hirtelen jött ötlet, még nem számolgattam utána, mennyit rántana a pakkból. no, meg kérdés, hogy 12 voltrol menne, vagy az 58 voltos pakk feszről. a 12 volt talán jobb lenne, de ott viszonylag sok a vesztesség, a 58 voltot, meg nehéz leosztani kisebb feszekre, bár vannak kis pézéert, kb 4-5000ft, dc-dc konverterek, de azok , kb 10 ampert tudnak maxba és azokból is kellene vagy 3 darab. szoval nem is olyan egyszerű ez a témakör, az izzitogyertyák, kb 16-18 ampert huznak, de persze semmiképp, nem egy gyertya lenne hajtva, mert hamar kiégne, hanem 2 sorbakötve. vélemény? |
Előzmény: WooDoo (49097)
|
|