cloaked Creative Commons License 2021.10.30 0 0 10987

Amikor a házi whisky "jobb, mint a bolti" azt úgy szokás érteni, hogy a divatos márkák alapkiadását élvezeti értékben megveri, attól függetlenül, hogy érlelt gabonapárlatként mennyire értékelhető. Szabad stílusban az alap Jimet sem igazán kihívás lekörözni, csak az általában nem bourbon lesz (vagy nem is igazán whisky, főleg, ha nem hordós érlelés). Kóstoltam már egy-két olyat, amit szívesebben innék a legtöbb 8e Ft alatti whiskynél, nemhogy a fehér Jimnél. A Ballantine's Finest és mai sorstársai pedig, hát én legfeljebb azt tudom bennük tisztelni, hogy nagyon szűk keretből hoznak ki valami hellyel-közzel ihatót, ami ráadásul jellegben is konzisztens, és ehhez is szakértelem kell.

 

Rosszabb esetben meg azt is jelentheti, hogy a kollégának pincevakság és/vagy megszokás miatt úgy rácuppant az ízlése a háziszőttesre, hogy neki már ez a mérce, ezt a párlatprofilt keresi minden whiskyben, és ha ezzel a szűrővel nem értelmezhető a párlat, akkor üresnek tűnik. Mint amikor véletlenül konyakot töltesz ki whisky helyett, és hirtelen nem érted, mi nincs rendben ezzel a whiskyvel :)

Előzmény: barbárállat (10984)