Nekem is mondták már többen, hogy "jobb mint a bóti", csak aztán nekem kellett rájönnöm, hogy nem így van. Az akkori whiskymet ma már nem kínálgatnám. A "kóstoló alany" persze nem hazudik, ha szar, magától úgysem mondja, hogy finom, de a hozzánemértés, tapasztalatlanság az adott italfajtában, erősen bejátszik. Mivel én is tapasztalatlan voltam, elhittem, hogy jobbat tudok a gyárinál, pedig már ittam whiskyt. Ma már merőben más a helyzet, mindig van itthon 10-20 üveggel különböző fajtákból, így reálisabban látom az enyémet is. Idővel megtanultam értékelni az olcsó alapkiadásokat is, még a Ballantine's-t is!
Visszakanyarodva a témához: a "jobb mint bóti" kijelentéseket fenntartással kell kezelni, aki ilyet mond az tanúbizonyságát teszi annak, hogy fogalma sincs az adott italfajtáról. Képzeljük csak el ugyanezt a helyzetet borral. Ugye? Így máris viccesebb.
Amúgy elismerésem a türelmedért, 2 év érlelés után nem lehet rossz, a fentieket nem is ezért írtam. 2 év érleléssel az USÁ-ban már simán megfelelne érlelt whiskeynek. Viszont 30 literesben 2 év, az nagyjából annyi, mint egy 200-asban 6 év.