Sziasztok!
Jó pár éves pálesz főzési tapasztalattal a hátam mögött szeretnék házi whiskí-t készíteni. Első nekiugrásban malátázás nélkül, alapanyag szempontjából kukoricából próbálnám meg a készítést (sajna a sörárpáról lecsúsztam, vagy jó erre a sima takarmányozási árpa is?)
Mielőtt nekiállnék, a főzőm mérete aggaszt. 85 Literes az üst, így első körben abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy egyáltalán mekkora minimális mennyiségű cefrével lenne érdemes nekiállni az erjesztésnek, ami ebben az üstben már elegendő mennyiség.
Ami receptet találtam, abban a szemeket 6-8 darabra törték. Ez mennyire hágható át? Sajnos csak daráltatni tudnám, de ugye az ennek a sokszorosa. Vagy tudtok ajánlani házi módszert a szemek megfelelő darabszámú feldolgozására?
Illetve tudom, olvassak, de jelentős mennyiségű hsz-t kéne átnyálaznom(amúgy teszem). Mi az általam választott alapanyaghoz a legjobb eljárás illetve recept?
Köszi a segítséget előre is!