Elhiszem :-) de nála amúgy sem semmisenem reped SEMMI (sem) :-)
Ami reped az nem látszik, mert már le van a földre dobálva. Ha mégis maradt rajta egy-egy és a fürt mégis úgy fordul akkor gyorsan visszafordul :-D Neki nincsenek egyáltalán semmilyen problémás fajtái.
Szóval nekem úgy tűnik hogy a "biggest the best" alapon dől el nála minden (is). Ez csak azért böffent így fel mert pont ma néztem a top20 ajánlását, ezen elgondolkodtam kicsit és szóba hoztad.
Visszatérve az Attilára: tudtam, hogy nem egy üveggolyó ellenállása van de a termése kiváló. A kontraszt ott van hogy éveken keresztül nagyon kevés problémám volt vele de az utóbbi 2 évben pont volt. Tudom, hogy tovább lehetett volna permetezni, legalább rothadás ellen, esetleg lisztharmat, akkor kevesebb a veszteség, de én mostanra úgy vagyok ezzel, hogy elég bőven ha egy adott évben az 50 fajtából 30 nagyon jó, 10 kisebb problémákkal jó, 5-10 csak saját fogyasztásra alkalmas. Abból nem kap más és kész. 6 permetezés lemosókkal és nem több. Házi meg családi és baráti fogyasztásra ez így bőven elég. Most, hogy egyre több fiatal tőke is elkezd mennyiséget adni, már nem csak kóstolót, belefér.
Majd jövőre jó lesz. Vagy utána. Én úgy vagyok összerakva, hogy el tudom fogadni a veszteséget. A mezőgazdaság és gyümölcs/szőlő pont egy olyan ágazat ahol kicsit lehet az arányokon igazítani de veszteség nélkül elképzelhetetlen.
Meg fogom próbálni, kisérletezgetek vele, idén már a zsákom is kevés lett így nem tudtam a későieket időben zsákolni pedig már én 3 éve leírtam, hogy a zsák az kisebb esőnél segít valamennyit, de most későn került rá. Ha meg sokat romlana a siker arány (nem hiszem) akkor majd fluktuáció lesz :-)