Szia ÁsítóSárkány,
hát igen. Jellemzően ez még inkább leszűkül H2-H3-ra. Ez elég karcsú. Ugye ennek a hiánynak az orvoslására szabadalmaztattuk a Levital System matracokat. A H1-H4 értékek ugyan adnának valami irányvonalat a vásárlónak, de lássuk be? ahány gyártó akárhány H2 keménységű matraca (ugye a H=härte=keménység, a szám meg a keménységi fok emelkedő sorban puhától a keményebb felé) annyi különböző alapanyagú, különböző rétegezettségű, különböző keménységű és különböző tulajdonságú matraccal fogunk találkozni.
Nem szeretnék sokat storyzni csak egy-két gondolat és tényleg nem öntömjénezésnek szánom sokkal inkább annak, hogy a gondolkodáshoz nem kell pénz, nem kell Nyugat-Európa, nem kell semmi. Elkötelezettnek kell lenni, meghallgatni a Vásárlót és megérteni, amit mond; felismerni a nehézségeit és megpróbálni segíteni benne. Ez lenne így a minimum szerintem a kereskedelemben.
De visszakanyarodva: nálunk sem jobb a helyzet. Sőt: még ennyi sincs. Sajnos minden kereskedés olyan homályos meghatározásokkal dobálózik, mint kemény, extra kemény, félkemény, enyhén kemény, lágy, feszes, kicsit feszes, stb....
Nekem ez a szakma egy kicsit a mániám is és eléggé nehezen viselem a szakmaiatlanságot. Ennél a nemtörődömség zavar még jobban. Meg a parasztvakítás. Persze a levegőbe könnyű beszélni, tenni is kellene valamit valami olyat, ami segíti a vásárlókat, ami valódi és használható szakmai tanácsokat ad, valódi támpontokat, valódi és igaz meghatározásokat. Ez egy küldetés, amely több elemből áll. És ez egy folyamat is, amihez idő kell.
Alvákultúra blog
Az egész ugye az alváskultúra bloggal kezdődött. Persze mindenki utált érte, de mindenki olvasta, mert akkor még nem volt ilyen. Olyan sem volt, hogy valaki elmondta, hogy a hagyományos memoryfoam rossz. Hogy a bonell elavult. Hogy a kókusz ipari hulladék. Hogy hogyan vernek át a kókusz gyerekmatracokkal. Hogy semmilyen egészségügyi hatása nincs egy vákuummatracnak csak azért, mert az vákuumcsomagolt. Kaptam ügyvédi felszólítást Amerikából, van aláírásom az IKEA európai igazgatójától is egy felszólítólevél alján, voltam ezek miatt bíróságon vádlott és sorolhatnám. De valahol el kell kezdeni.
Matracbolt, választék
Aztán megnyitottuk Magyarország legnagyobb matracboltját. Szép magyar szóval akkor egyedülálló módon egy "multi brand store". Addig bementél egy boltba volt egy márka vagy kettő, amit a helyi eladó halálba dicsért és megpróbált rádsózni. Nekünk nem volt ez érdekünk, mert úttörő módon olyan márka választékot kínáltunk, ami még Nyugat-Európában is oksi lett volna. Cardo, Billerbeck, Tempur, Dormeo, Yarsan, Swiss Tech, RelaXx, Ceriflex, Swiss Dream, Jensen, Rottex, Konfor, Yatas, Best Dream, Dunlopillo, Breckle, Hilding Anders, Perdormire, Sealy.... Szóval, mint a kupiban, szinte mindenki megfordult nálunk:-)
Xsensor
"Szerintem próbálja ki azt ott, az jó lesz magának" Ezt húsz évig hallgattuk minden kereskedésben -és hallgatjuk most is szinte mindenhol. Elég sok szakmai vásáron voltam KÖln, Las Vegas, Kína, stb... Ugye nézelődik az ember. Ekkor hoztuk be Amerikából az Xsensort. Hogy legyen már végre valami szakmai, valami tudományosan alátámasztott segítsége a Vásárlónak a választásban. Hamarosan a 3. ilyen rendszert is "hadrendbe" állítjuk.
Levital
Hiányzott egy termék. Ami megfizethető, ami más, ami szinte mindenkinek megfelelhet. Így fejlesztettük évekig szabadalmaztattuk egyedülálló módon Európában és az USA-ban a Levital matracokat. Megy, szeretik, más, mint a többi -jó érzés
Matracok keménysége
Visszakanyarodva a H2-H3 anomáliához, végülis ezért kezdtem el válaszolni még az elején:-) Építettünk egy kis matrac labort. Amolyan tesztállomás. Egy sor dolgot tudunk mérni, ellenőrizni beszállítók matrac minőségét. Habok fajsúlyát, rugó vastagságot, habok légáteresztő képességét, rugalmasságát. Az Xsesorból kapott értékeket felhasználva építettünk egy szerkezetet, es stilizált emberi test-modellt arányosított testsúly/felület elosztással. MINDEN egyes matracot végigteszteltünk és a kapott értékek alapján viszonyítás-elven keménységi sorba állítottuk az összes termékünket. Készül az új honlapunk (ütős lesz:-), ott majd már egy 12 fokú skálán egzakt mérések alapján fogjuk keménység szerint rendszerezni a matracokat, minden matrac mellett lesz egy 12-es skálán található szám.
Végülis csak ide akartam kilyukadni, hogy át kell lépni a H2-3 dogmán és könnyedén át is lehet. Már ha hajlandó egy kis fáradságot venni az ember...
Bocsi ha sok voltam így korán reggel...
Üdvözlettel:
Pálinkás László