hirisov
1999.12.14
|
|
0 0
41
|
Üdv!
Hangok...érdekes kérdés. Sajnos nem tudtam lemenni az előadásra Pécsre, pedig nagyon érdekelt volna..:( legközelebb bárhol is lesy kis Hazánkban, nem hagyom ki. Nagyon kiváncsi lennék rá magyarul. Kedves sylvie: ez is az a bizonyos Miklós Tibor féle fordítás volt? - no, szóval hangok: sok szerep van, amit nagyon nehéz jól énekelni, de a JCS Jézusa olyan nevek után mint Ian Gillian és Ted Neeley, talán egyike a legnehezebbeknek.
Szerintem egyébként Jézust legjobban Neely énekelte (állítólag nagyon kedves, szeretetteljes öregember lett belőle...talán amilyen Jézus lehetett volna, más körülmények közt.. ). Nekem Gillian kicsit rockos, valahogy érzem mögötte a "sztárt"...Neeley pedig mintha tökéletesen belebújna, alakítaná, átélné a szerepet. Persze ezt valószínüleg azért érzem így, mert én a filmet láttam először...
Neeleynél mintha két teljesen különböző orgánum, hang lenne jelen. Az egyik amikor az emberekhez szól, ez általában szeretetteljes, bölcs, nyugodt (nagyon jól érezni a Hosanna-ban...még Kajafáshoz is szinte barátian szól). A másik, amikor Istennel beszél - ez néha harcos, néha könyörgő, néha kétkedő - de szinte sosem nyugodt. És van egy rész, amikor eggyikből a másikba vált: "Why then am I scared to finish...what I started...(és itt!!!!)..what you started..I didn't start it.." hát ez valami fantasztikus. Nagyon meggyőző, emberi szerintem. Valahogy ezt nem érzem annyira Gilliannél, ott mintha mindíg harcolna.
Mit gondoltok?
bye, hirisov
|
|