Énok könyve :15: fejetet: 1-12.
1. És hallottam a hangját, amint szólt hozzám és válaszolt nekem, én pedig figyeltem
mindarra, amint mondott:
"Ne félj Énok, te igaz ember vagy, az igazságosság írnoka; jöjj hát közelebb és halljad
hangomat. 2. És mondd meg a mennyek vigyázóinak [őrangyaloknak], akik elküldtek, hogy közbenjárj
értük: "Nektek kellene az emberekért közbenjárnotok, és nem pedig az embernek tiértetek: 3. Miért
hagytátok el a magas, szent és örök mennyet, és háltatok asszonyokkal, és fertőztétek meg magatokat az
emberek leányaival, és vettétek őket feleségül, és tettetek úgy, mint a föld gyermekei, és nemzettetek
óriásokat fiakként. 4. És bár szentek, szellemek voltatok, élvén az örök létet, mégis tisztátalanná tettétek
magatokat az asszonyok vérével, és gyermekeket nemzettetek a test vérével, és csakúgy, mint az emberek
gyermekei, ti is test és vér után sóvárogtatok, mint mindazok, akik meghalnak és elpusztulnak. 5. Mert
azért adtam én őnekik feleségeket, hogy azokat teherbe ejtsék és gyermekeket nemzzenek tőlük, és e-
képp ne legyen hiányuk nekik semmiben a földön. 6. De ti, akik előzőleg szellemi lények voltatok, éltétek
az örök életet, és halhatatlanok voltatok a világ minden nemzedékén át. 7. És ez okból számotokra nem
rendeltem feleségeket; mert a mennyek szellemlényeinek a mennyekben van lakozásuk. 8. És mostantól
az óriások, akik a hús és a szellem keveredéséből jöttek létre, gonosz szellemeknek lesznek ők nevezve a
földön, és a föld lesz az ő lakhelyük. 9. Gonosz szellemek hagyták el a testeiket; mert születésük emberi,
és elsődleges eredetük pedig a mennyek szent őrangyalaitól van; gonosz szellemek lesznek ők a földön,
és gonosz szellemeknek lesznek nevezve. 10. Mert a mennyek szellemeinek a mennyekben lesz a
lakhelyük, de a földön létrejött szellemeknek, akik a földön születtek meg, azoknak a földön lesz a
lakhelyük is. 11. És az óriásoktól jött lelkek gyötrik, elnyomják, pusztítják, támadják és a rombolás
munkáival sújtják a földet, és bajokat okoznak azon: bár élelmet nem esznek, mégis éhesek és szomjasak
és sérelmeket okoznak. 12. És ezek a lelkek felkerekednek az emberek gyermekei ellen és az asszonyok
ellen, mert ők maguk is azoktól származnak.