organic Creative Commons License 1999.12.14 0 0 17
Szia Borz!

Nagyon klassz, hogy írtál.

Tudod engem az akasztott meg egy kicsit, hogy úgy vettem észre, a zazen gyakorlásának semmi értelme sincsen. Nincs eredmény. (ezt a hozzá kapcsolódó hatszázezer mellékjelentésell együtt :)

A "nemtudom tudat" nem hordoz jelentéseket, és nekem jelentésekre, tartalmakra lenne igényem.

Hogyan lehetne áttörni ezt a gátat, ami elválaszt a világtól? Magamtól?
Ez a kérdés hajt engemet.
Hogyan muködhetnének szövetségben az alkotóelemeim?

A zen gyakorlása valami iszonyatos erofeszítést kíván meg tolem. Igazándiból csak csücsülök a kis gondolataimmal (amelyek mindenféle formákba és tulajdonságokba bújnak, elkalandoznak-visszajönnek, elhagynak-visszatérnek) és ez lehetoséget ad egyéb tudati szintjeimnek arra, hogy ragaszkodjanak-féljenek-örüljenek-büszkék legyenek, szóval teljes a káosz, melyet amúgy (nem zazenben) rendszernek látok.

Létezik vajon olyan tanító, aki közvetlen tapasztalatokkal tudna vezetni engem az élet surujében? Vagy MINDEN kérdést nekem kell megválaszolnom?

Szerinted?

Szereztem már sok élményt gyakorlás közben, mert elég sokat hajtottam. Volt idoszak amikor a napi egy-két óra meditáció sem volt meglepo tolem.
Ezek ugyan csodalatosak voltak, de nem érdekelnek különösképp, hiszen csak felejtem oket.

Azt tudom BIZTOSAN, hogy semmit sem tudok biztosan.
Lehet, hogy a több mint húsz év gyakorlás a tökéletes bezárkózásért (születésemtol) túl jól sikerült, és csak újabb húsz év munkája segíthet majd ezt levetkozni....

Jók legyetek, ölelés:

Organic

Előzmény: Borz_ (16)