Alváskultúra Creative Commons License 2021.10.19 0 0 14453

Sziasztok,

arra gondoltam, hogy egy-két gondolatot megér az Xsensor-os tapasztalat. Ugye az Xsensor egy 1664 db érzékelővel ellátott szenzorból álló matrac, amely egy számítógéppel van összekötve és egy algoritmus alapján segít nekünk a matrac összetételének, keménységének kiválasztásában. A nyomáspontokat, a teljes térképet valós időben látjuk egy képernyőn (természetesen a Vásárló is), méri a minimum és maximum nyomáspontokat, a köztes értékeket, ezeket értékeket színes ábrán azonnal látjuk. Méri továbbá a nyomott felületet és pirossal jelzi a túlzott nyomáspontokat.

A létrejövő nyomáspontok alapján az algoritmus egy függvényen ponttal jelöli az általa javasolt matrac tulajdonságait. A függőleges tengely a matrac felső párnázórétegének keménységét javasolja, míg a vízszintes tengely a matrac belső szerkezetének feszességét jelzi. Magyarul kapunk egy koordinátarendszerben egy fix pontot.

Lehúztunk egy időszakos statisztikát a kapott értékekről.

Ezen napokat lehetne diskurálni szerintem. Ugye többször érte a matrac szaküzleteket olyan vád, hogy az egész egy hókuszpók, szemfényvesztés, a matrac az matrac meg ilyenek. Persze lehet, hogy így van. Amennyiben azonban megnézzük a kapott pontokat, úgy világosan látszik, hogy a 60 kilós fiatal lánytól a 140 kiló apukáig szinte kivétel nélkül mindenkinek jut egy pont a koordinátarendszerben.

Mivel az Xsensor Reveal rendszer az egyetlen ilyen szoftveresen vezérelt szenzoros tanácsadó rendszer Magyarországon, így nincs összehasonlítási alapunk más appokka. Látni ugyanakkor azt is, hogy sokkal nagyobb számban kapunk egy nagyobb szórást a félkemény-puha és a puha matracok területén. Mi egy kemény ország vagyunk, mindenki meg van győződve arról, hogy a kemény fekhely jó. Érdemes megnézni a kép bal alsó sarok területén elhelyezkedő pontok mennyiségét. 

A tudomány nem ezt mutatja. És a tapasztalatok sem. Azon Vásárlóink közül, akik az Xensor segítségével és szakértő kollégáinkkal konzultálva választottak matracot a kényelmi okokra hivatkozott panaszok NEM ÉRIK EL az 0,001-et. Az egy ezreléket. Ez bármilyen nyugat-európai mércével mérve sem rossz szám, de még világviszonylatban is kiemelkedőnek gondolnám.

Bocsi, ha megint szárazon "túlszakmáztam" a dolgot:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László