Eredeti Caddy Creative Commons License 1999.12.12 0 0 227
Kedves 850!

A megbízhatóságról írtad:

"Ha a Volvo nem rönó motorokat használna, akkor lenne esélye ilyen szempontból"

Hát, tényleg jó lenne, ha változna a kép, mert a márka nekem igazán szimpatikus. A régieket ugyan nem nagyon szeretem, de amióta modernebb vonalvezetésű, izgalmasabb autókat gyárt a cég, azóta igazán értékelem az autóikat. A dízeleket egyáltalán nem szeretem, de a magasabb nyomású turbóval szerelt változatokat vonzó ajánlatnak találom. Nem tudtam, hogy ezek Renault motorok.

"Ütközésbiztonságban az S40 etalon a kategóriában(Euro NCAP), a 9-3-t simán veri. Tehát nemhogy kb egyenrangúak"

Lehet, hogy le vagyok maradva egy brossúrával? Én eddig azt gondoltam, nincs számottevő különbség ezen a téren.

"Most nem akarom bántani az amcsi kocsikat, de pl a Merci M-Classe eég szarul van összerakva"

Az autót annak ellenére németnek tekintem, hogy kint gyártják. A Merci ezzel az autóval egyébként nagyon leszerepelt a kinti, valóban nagyon magas minőséget nyújtó terepjárók piacán: a megbízhatósági statisztikákban messze az utolsó lett.

"a Voyager néhány éve vezette a hibastatisztikát-alulról"

Az egyterűek között volt csupán a gyengélkedők között (akkoriban indították be Ausztriában a gyártást, ráadásul az Amerikában szinte ismeretlen dízelekkel), az is csak Európában, a Tengerentúlon azonban verte (veri) az európai modelleket. Persze hozzá kell tenni, hogy a nagyon magas, az európai kategóriatársakét alaposan felülmúló szériafelszereltség több meghibásodási lehetőséget tartogatott. Jelenleg éppen középen tanyázik a listán (Európában).

"Cherokee-nak is csak az a szerencséje, hogy Ausztriában készül"

Itt magasabb a meghibásodási arány, mint Amerikában (sok EU-beszállító az adótételek minimalizálása érdekében). Remélem, javul a helyzet.

"Vagy nézd meg a Opelt: amcsi az egész, le is marad az összes tesztben."

Tényleg nagyon gyengél szerepel az Opel, bár nem amerikai, hanem német fejlesztés, speciálisan az európai piacra szánva. Amerikában nem is kapható Opel, csak az Omega luxusfelszereltségű változata Cadillac Catera néven, és a Sintra Chevy Trans Sport néven (szintén telepakolva extrákkal, komolyabb motorral).

Előzmény: 850 (226)