Alváskultúra Creative Commons License 2021.10.11 0 0 14444

Kedves Lukaxx,

amennyiben eltekinthetünk a marketing frázisoktól és a Tesla matrac -feltételezhetően működő és nagyon fontos- tulajdonságaitól és csak a száraz tényeknél maradunk, akkor minden bizonnyal vannak még lehetőségek. Én nem találtam meg a rugók számát, ami szerintem egy elég fontos eleme egy táskarugós matracnak. Általában 250db/m2 a standard és innen lehet felmenni mondjuk olyan 18 000 db/matrac mennyiségig (ez persze földi ember számára már nehezen elérhető). A megfizethető kategóriában nem ritka az 500-600 db/m2 zsákrugó sem, de például az Isbir HyperSense matrac esetében 650db zsákrugó található egy m2-en. Az már nem olyan rossz. Több rugó, nagyobb stabilitás (ez nem a puhaságot, inkább az élettartamot jelenti), pontosabb formakövetés, egyenletesebb alátámasztás. Hyperfoam komfortréteg, antiallergén Quallofil® és Allerban® alapanyagú és kikészítésű matrachuzat 29cm és kb hasonló árban (hajszállal olcsóbb csak).

Persze egy matracot nem csak a számok, adatok, specifikációk tesznek megfelelővé. A számok irányadók, minőségmutató értékük van, de semmi esetre sem jelentik azt, hogy önnek ez vagy az a matrac annak paraméterei alapján kényelmes is. Mindenképpen érdemes lenne ezeket a termékeket szaküzletben próbálni, akár olyan helyen, ahol professzionális testnyomáspont-mérés alapján kerülnek bemutatásra az eredmény és az elképzelés  alapján szóba jöhető matracok.

Üdvözlettel:

Pálinkás lászló

Előzmény: Lukaxx (14443)