Kedves Csákat,
Hogy ki milyen indittatásból politizál, azt részben megtudhatod a Stanicli által indított "Vannak-e itt ép emberek" (remélem pontos) c. topicból.
Én is szeretem Pál apostolnak ezt a levelét, amiből idéztél. Husztik Péter nagyon jól adja elő.
Nem gúny, de Te komolyan gondolod, hogy közéletünk szereplői igazán szeressék egymást? Hogy cselekedetük mozgatórúgója a szeretet legyen. Bátran merem mondani, én elégedett lennék azzal is, ha odafigyelnének egymásra, a kellő és illő tiszteletet megadnák a másiknak, ha jóindulat lenne bennük, ha nem a gonoszság, a gáncsoskodás, egymás lebecsülése/becsmérlése folyna.
Nem kell gyülölködönek lenni, elég ha felsőbbrendűnek érzi magát, lenézi embertársait (ld. csőcselék, rémes tagság ill. egyéb kiszólások.)
Az érdekek képviselete megvalósul, de nem az emberek összessége érdekeinek képviselete :->>> (Ez egy gúnyos mosoly!!!)
Én drukkolok, hogy a jelenleginél finomabb változat érvényesüljön a közéletben - politikusaink között is.
A hit magánügy, mindenki hisz valamiben - erkölcsi normákban például.
(Önmagunkban való hit - hogy képesek vagyunk valamire!)
Azt pedig Te ne feledd: a nem Isten-hívő, vagy bármelyik Istenben hívő ugyanolyan embertársunk!