emberevics Creative Commons License 2021.10.06 -25 0 1720

bizonyos tényezők szerencsétlen kontextusa esetén...

Ha valakinél az emberi tényező magas, el kell gondolkozni, hogy szükséges e vörösbort innia. Persze ha alacsony a vasa, akkor nincs mese. Meg ugye ott a trombózisveszélyt csökkentő hatás, ami manapság gyakran szóba kerül, mármint, hogy hogyan csökkentsük az nem, de ez már politika, én meg ahhoz nem értek.

 

Különben állítólag a francáknál az tartja, hogy borfogyasztáskor a bor mennyiségével egyező mennyiségű vizet is meg kell inni, hogy ne dehidrtálódjon a szervezet. Erre van ugye az okos magyar találmány a kisfröccs, csak ott a buborék okozhat némi "felhajtóerőt", már ha a mérték meghaladja a kívánatos szintet. + a szóda kémhatása is gondolom savas.

Előzmény: erwett (1719)