Törölt nick Creative Commons License 2021.10.05 -1 0 1369

Tal az nem kőbevésett szabály, hogy akinek amíg érvényes az engedélye, attól nem vonják be az engedélyt, csak akkor, amikor nem hosszabbítják meg a lejárt engedélyt. Lehet hogy ott nálatok erre nincs példa, de másutt viszont igen. Ha az a volt kollégám, aki rendőrként ment nyugállományba elmondja, hogy még a felmentési idejét töltötte, amikor jelezték neki, hogy visszavonják az engedélyét a nyugállományba helyezésének napján, én elhiszem neki. Vagy írhatnék arról a nyugállományba került rendőrről, aki felajánlotta a klubunknak a fegyverét, mert visszavonták az engedélyét, sportra meg nem akarta beíratni magának a fegyvert. Mifelénk pár éve még volt a kereskedőnek, a lőteresnek, és a rendőrnek is önvédelmije. Ma már egyiknek sincs. Nekem úgy öt éve panaszkodott egy ig. rendes rendőrtiszt, hogy hiába kért önvédelmire engedélyt, nem kapott. Ha az engedély kiadás valamelyik feltétele időközben megszűnik, például a fegyverboltos már nem fegyverboltos, akkor a még érvényes engedélyt visszavonják.

Én úgy különben magánemberként is több mint harminc éve tartok fegyvert, de volt úgy, hogy másnak is én intéztem az önvédelmi megújítását, határozatokat meg láttam már jó párat.

Előzmény: T.A.L. (1367)