ÉNOK :könyve: 56:fejezetek: 1-8.versek
A Virrasztók elítélése
1. És láttam ott vonulni a büntetés angyalainak sokaságát, korbácsokat, vas- és bronzláncok tartva kezükben. 2. És megkérdeztem a Békesség Angyalát, aki velem volt, mondván: „Kihez mennek ezek, akik ostorokat visznek?” 3. És így válaszolt nekem: „A (ti. Virrasztók) választottjaik és kedveltjeikhez, hogy levessék a völgy szakadékába őket. 4. És akkor az a völgy megtelik majd választottjaik és kedveltjeikkel, és az életük napjainak vége lesz, és tévelygéseiknek napjaira nem lesz emlékezés attól fogva.”
A pártusok és médek támadása a választottak földje ellen
5. És azokban a napokban az angyalok visszatérnek, és keletre sietnek a pártusok és médek ellen: és felserkentik a királyokat, és a nyughatatlanság szelleme lesz bennük, és felriasztják trónjaikról, hogy előrontsanak, mint oroszlánok a búvóhelyről, és mint éhes farkasok a falkájukkal, 6. és felmennek és eltiporják választottaimnak országát, [és választottaimnak országa olyan lesz előttük, mint a szérűskert és mint az országút] 7. De igazaim városa akadály lesz lovaiknak. És egymás között kezdenek hadakozni, és jobbjuk önmaguk ellen fordul. És a testvér nem ismeri majd a bátyját, sem a fiú az apját vagy anyját, amíg csak számolatlan lesz a holttest mészárlásuk miatt, és büntetésük nem lesz hiábavaló. 8. Azokban a napokban a Seol hatalmasra nyitja száját, és magába nyeli őket. És pusztulásuk véget ér, a Seol elnyeli a bűnösöket a választottak jelenlétében.