S.Ati20 Creative Commons License 2021.10.04 0 0 27196

Köszönöm! 

A cefrézési folyamat az olasz féle egységcsomagban lévő receptről van. Brewster Beacon 70l főzőm van, olasztól rendeltem 2 csomag stoutot. 1 csomagot alkohol foktól függően 15l kész sörre írja, 4kg maláta van hozzá. Így a 2 csomaggal lett 8kg malátám. Cefréző víznek 20l vizet előző nap kieresztettem, itt nálunk elég kemény a víz..A recept alapján megfőztem, majd az erjesztővödröt Active San szerrel fertőtlenítettem. Hagytam kicsepegni, nem öblítettem. 27C lehűtött sörlevet beoltottam a hozzá adott 2 csomag élesztővel,majd egy Inkbird eszközzel hőmérséklet- vezérelt hűtőbe tettem 20C-ra.Kotyogón sajna nem láttam az erjedési folyamatot, nem zár tökéletesen a vodröm...Mivel nem láttam habot a cefre tetején, tettem bele egy csomag Brewartech American Ale 10g élesztőt, eztán a habosodás jelentkezett másnapra.Így jutottam el az 1.028FG-ig.

Előzmény: Tótikám (27193)