barbárállat Creative Commons License 2021.10.02 -1 0 10915

Búzamalátát eleve nem használunk, az alacsony enzimtartalma miatt. Árpamalátával cukrosítunk el mindent. Egyéb gabonák malátája csak saját maga elcukrosítására képes. Használj 10-15% árpamalátát inkább, a búzacefréhez is.

 

Az hogy hányszor főzöd, célfüggő, mit akarsz belőle készíteni? Ha "semleges" szesz a cél, akkor inkább háromszor, mint kétszer. Persze a három főzésnek is csak úgy van értelme, ha a második főzést nem ugyanúgy nyomod végig, mint az elsőt, hanem már ott is veszel el valamennyi up-ot.

 

Hogy hány fokon kell vágjál, azt nincs ember, aki pontosan megmondhatná. Attól függ, hány fokon indul, és hogy mennyire tartja a kezdeti magas szeszfokot a főződ. Ha nem ragaszkodsz a szeszfokokhoz, akkor arányok szerint, egy szűk vágás így néz ki: rézeleje után, az alszesz 8%-a lesz a feje, ennek 3,5x-ese a szíve, ami ezután jön az lesz a farka. Vagy ennél még precízebben: a fejének megfelelő mennyiség a farka, ami utána jön, másodcefre.

 

 

 

 

Előzmény: Kokka2 (10913)