emberevics Creative Commons License 2021.10.01 -22 0 1707

Szia! Lehet, hogy eredményesebben tudnának segíteni az urak, ha tudnák, hogy mi a cél. Én pl. először arra gondoltam, hogy piros mustot szeretnél, de úgy látom ez mellé.

Ha szőlőt szeretnél telepíteni, a lé színét megelőzi sok más tulajdonság, leginkább, hogy a termőhelyeden mi fogja jól érezni magát, mekkora elánnal szeretnél permetezni stb. Ahogy az általad felsorolt fajták leírását olvasom, nálam pl. a magyar fajták szóba se jönnek fagyérzékenységük miatt.

 

Alacsony csersavtartalmú vörösbor készítésének is vannak borászati módszerei. Valószínű, hogy egy 12 vagy 24 órás áztatás héjon még nem okoz olyan csersav mennyiséget, ami (idézem) az "embernek bassza a gyomrát". Szóval tényleg jó lenne tudni, hogy mi a cél.

És még arról nem is beszéltünk, hogy vannak módszerek a táplálkozás és a borfogyasztás összehangolására.

Meg persze olyan is van, hogy nem kell bort inni, de ez hülyeség...

Előzmény: erwett (1704)