emberevics Creative Commons License 2021.09.29 0 0 1662

Kicsit méhkasba nyúlás gyanús ezt az Othello ügyet feszegetni, de a héjon erjesztést egyesek nem javasolják a metilakohol képződés miatt, de érzésem szerint a róka ízt is csak fokozni lehet vele. Persze mások szerint nincs abban annyi metilalkohol ami ártana, a labruscát meg d i r e k t kívánják...

 

A róka íz elnevezés nem tudom honnan ered, mert rókát gondolom kevesen ettek vagy ittak, viszont a rókapisa az büdös.

 

"Borászati technológiai szempontból kedvezőtlen tulajdonsága, hogy nyálkás bogyói sok pektint tartalmaznak, ezért nehezebben sajtolhatók. Kétségtelen tény, hogy a pektin az erjedés során metilalkohollá alakul át, ami nem kívánatos alkotóelem a borban. A képződő metilalkohol mennyisége alapvetően az erjedés körülményeitől függ: a legtöbb a héjon erjesztés során keletkezik. A metilalkohol az etilalkoholhoz képest azonban elenyésző arányú, ezért a bor fogyasztása nem egészségkárosító hatású."

https://ujszo.com/agro/az-othello-szolofajtarol-szakmai-szemmel

Előzmény: IsKol (1655)