11_11 Creative Commons License 2021.09.28 0 0 3584

És  >    Apostolok Cselekedetei : 7: fejezet: 1-60. versek

( 1-10, 12-19, 22- 23, 25-29, 34-35,  38, 46,  versek )

Apostolok Cselekedetei: 9 :  fejezet: 1- 43. versek

( 1-12, 15-21, 23, 25, versek )

Saul megtérése.

1 Saul még mindig lihegett a dühtől, és halállal fenyegette az Úr tanítványait. Elment a főpaphoz, 2 s arra kérte, adjon neki ajánlólevelet a damaszkuszi zsinagógához, hogy ha talál ott embereket, férfiakat vagy nőket, akik ezt az utat követik, megkötözve Jeruzsálembe hurcolhassa őket. 3 Már Damaszkusz közelében járt, amikor az égből egyszerre nagy fényesség ragyogta körül. 4 Földre hullott, és hallotta, hogy egy hang így szól hozzá: „Saul, Saul, miért üldözöl engem?” 5 Erre megkérdezte: „Ki vagy, Uram?” Az folytatta: „Én vagyok Jézus, akit te üldözöl. 6 De állj fel és menj a városba, ott majd megmondják neked, mit kell tenned.” 7 Útitársainak elakadt a szavuk, mert hallották a hangot, de látni nem láttak semmit. 8 Saul feltápászkodott a földről, kinyitotta a szemét, de nem látott. Úgy vezették be Damaszkuszba, kézen fogva. 9 Három napig nem látott, nem evett és nem ivott. 10 Damaszkuszban volt egy Ananiás nevű tanítvány. Az Úr egy látomásban megszólította: „Ananiás!” „Itt vagyok, Uram!” – felelte. 11 S az Úr folytatta: „Kelj fel és siess az Egyenes utcába. Keresd meg Júdás házában a tarzuszi Sault. Nézd: imádkozik; 12 és látomásban lát egy Ananiás nevű férfit, ahogy belép hozzá, és ráteszi a kezét, hogy visszanyerje látását.”