És a hét vége:
Csütörtökön szembe jött velem a Face-n egy cikk, hogy pénteken a Dóm előtt ingyenes Tánctalálkozó-Plusz előadások lesznek, csak regisztrálni kell rá. Háborogtam is magamban, hogy ezt miért nem lehetett tudni a Tánctalálkozó alatt, - de aztán este a barátnőm elmesélte, hogy Ő volt a színházi évadnyitón, ahol elmondták, hogy a Tánctalálkozóra volt X pénzük. Leszerveztek mindent, műsorfüzetek kinyomtatva, - aztán kaptak egy telefont, hogy hozzájuk vágtak még 5 millió forintot erre. Úgyhogy gyors tempóban, random módon kellett újabb programokat szervezni. De nagyon ügyesen megoldották, igen színvonalas előadásokat láttam megint. Délután egy Varidance nevű együttes Brahms Magyar táncok művét dolgozta át, helyenként kis rap-beütéssel. Szenzációs előadást volt, néztem volna még :-) Aztán ittunk kis bodzabort :-), és átrándultunk a Széchenyi térre, - 5 perc a Dómtól, ahol a Pécsi Napok keretén belül a MÁV fúvószenekara adott nagyon-nagyon szuper koncertet. Róluk azt kell tudni, hogy nem főállású zenészek, hanem munka mellett játszanak, próbálnak, de igen magas színvonalon. Utána visszamentünk a Dóm térre, ahol egy Flamenco-előadást néztünk meg, a Tánctalálkozó plusz keretén belük, és utána vissza a Széchenyi térre, ahol a Cuba Libre nevű együttes zenélt.
Szombat: délután meg-sétáltattam anyukámat meg a húgomat a 3 és fél éves unokájával :-) Délután a Széchenyi téren voltak kis kézműves foglalkozások, meg öko-játszóház, a színpadon pedig mazsorett-bemutató. Ja, és volt egy "nyugdijas-klub" blokk is, ahol különböző helyi nyugdijasklubok mutatták be, hogy mit tudnak: népitánc, örömtánc, ének, stb. És milyen jól csinálták! Utána egy térrel lejjebb a Nagycsaládosok egyesülete tartott játszónapot, na azt a Lili pláne nagyon élvezte :-) Ugrálóvár, egyszerűbb és bonyolultabb régi játékok, Maci-doktorok - óriási teddy-macikat lehetett "műteni", orvosi ruhába öltözve.... Aztán ők hazamentek, én meg fel a Dóm térre, a Duna Népitáncegyüttes szuper előadására, majd a Széchenyi téren Geszti-vel zártuk a napot :-)
Vasárnap lazább volt, délután megint a családdal bóklásztunk kicsit a helyszínek között, a Széchenyi téren bordalokat énekelt több együttes, meg a Mecsek Népitáncosok táncoltak közben, aztán én mentem a Kodály központba, Grieg estre. Ez is nagyon-nagyon jó volt. Utána még mehettem volna vissza a városba, mert a Széchenyi téren és a Dóm téren is még dúlt a buli, de úgy döntöttem, ezt már kihagyom.