reg1000 Creative Commons License 2021.09.27 0 0 27180

Üdv! 

Valaki rá tudna nézni az alábbi receptre?

Carafa 1 malátát 5%-ban ajánlja a bolt. 10% már elrontja az ízt?

Stout sörnél a hidegkomlózás (2g/l) fog hozzáadni ízt? Érdemes?

 

 

5.9% / 14.6 °P

All Grain

Főzet Mennyisége15 L

 

Alap statisztika

Kezdeti Fajsúly1.059

Végső Fajsúly1.014

IBU (Tinseth)29

Szín73.5 EBC 

 


Cefrézés

becefrézés — 60 °C

pihenő — 68 °C — 60 min

out — 78 °C — 5 min


Maláták (4.25 kg)

2.3 kg (51.3%) — BestMalz Munich — Gabona — 15 EBC

1.2 kg (26.8%) — Weyermann Caramunich I — Gabona — 101 EBC

450 g (10%) — Weyermann Carafa I — Gabona — 630 EBC

300 g (6.7%) — Zabpehely — Gabona — 2 EBC


Továbbiak (230 g)

130 g (2.9%) — Rizshéj — Járulékos — 0 EBC

100 g (2.2%) — Laktóz (tejcukor) — Cukor — 0 EBC


Komlók (90 g)

50 g (27 IBU) — Saaz 3.7% — Forralás — 50 min

10 g (IBU) — Saaz 3.7% — Forralás — 10 min

30 g — Saaz 3.7% — Hidegkomló — nap


Élesztő

0.7 csomag — Fermentis US-05 Safale American 81%

 

 

Szénsavasítás2.6 CO2-vol

 

Pörkölt tört kakaóbab 100g. Fele a forralás elején, fele az utolsó 5 percben.

Kávét lefőzni, mennyiséget tesztelni kész sörben. Majd azt a mennyiséget hidegkomlóval beleönteni.

Palackozócukor 7g/l