Üdv!
Valaki rá tudna nézni az alábbi receptre?
Carafa 1 malátát 5%-ban ajánlja a bolt. 10% már elrontja az ízt?
Stout sörnél a hidegkomlózás (2g/l) fog hozzáadni ízt? Érdemes?
5.9% / 14.6 °P
All Grain
Főzet Mennyisége: 15 L
Alap statisztika
Kezdeti Fajsúly: 1.059
Végső Fajsúly: 1.014
IBU (Tinseth): 29
Szín: 73.5 EBC
Cefrézés
becefrézés — 60 °C
pihenő — 68 °C — 60 min
out — 78 °C — 5 min
Maláták (4.25 kg)
2.3 kg (51.3%) — BestMalz Munich — Gabona — 15 EBC
1.2 kg (26.8%) — Weyermann Caramunich I — Gabona — 101 EBC
450 g (10%) — Weyermann Carafa I — Gabona — 630 EBC
300 g (6.7%) — Zabpehely — Gabona — 2 EBC
Továbbiak (230 g)
130 g (2.9%) — Rizshéj — Járulékos — 0 EBC
100 g (2.2%) — Laktóz (tejcukor) — Cukor — 0 EBC
Komlók (90 g)
50 g (27 IBU) — Saaz 3.7% — Forralás — 50 min
10 g (2 IBU) — Saaz 3.7% — Forralás — 10 min
30 g — Saaz 3.7% — Hidegkomló — 4 nap
Élesztő
0.7 csomag — Fermentis US-05 Safale American 81%
Szénsavasítás: 2.6 CO2-vol
Pörkölt tört kakaóbab 100g. Fele a forralás elején, fele az utolsó 5 percben.
Kávét lefőzni, mennyiséget tesztelni kész sörben. Majd azt a mennyiséget hidegkomlóval beleönteni.
Palackozócukor 7g/l