nem tudom mennyire olvastok sci-fit (hehe, milyen hülye kérdés)
de én régen olvastam egy nagyon hasonló szituációról szóló regényt, ööö novellát
arról szólt lezajlott az atomháború és a túlélők hogyan dolgozzák fel az élményt, nos a lényeg az volt, hogy a főszereplő a végén elkeveredett egy rakétasilóba (katona volt a szentem) és aztán megsemmisítette a kilövő berendezés elektronikáját, hogy az emberiségnek legyen mégegy esélye
mert ennek a résznek ez volt a lényege
a nyugati katonai vezető egy seggfej volt (a néger nőci) egy szűk látókörű ökör, nem tudom emlékeztek, mikor megkérdezte a srácot, hogy ő mit csinálna ha rakéta támadást indítanának ellenenük, talán nem torolná meg? és a fickó azt válaszolta, ha ezen múlik az Emberiség túlélése, akkor nem, és ez volt a lényeg
aztán nem tudom emlékeztek-e, mikor az ellentáborral sikerült kapcsolatba lépni, az ellenfél vezetője az mondta utoljára, indítsák be az önmegsemmisítő kódot (én úgy értettem, a saját rakétájuk esetében)...csakhogy szétlőtték őket
ez a rész csúcs volt, bár már kezdem unni, hogy mindig ilyen negatív kicsengése van a részeknek, és tök hülyén viselkedő emberek szabják meg a cselekmény menetét
bár így mégiscsak jobban elgondolkodtatja az embert :)