Bölény Creative Commons License 1999.12.08 0 0 21
Elorebocsajtom, hogy amit irok az nem reprezentativ egy egyetemre, de meg egy tanszekre nezve sem. Az egesz Ph.D. alakulasa dontoen a doktorandusz es a temavezeto habitusatol, valamint a koztuk levo viszonytol fugg. Emiatt nehez altalanositani.

"Általában mennyi idő alatt szerzik meg a fokozatot"

Ahogy en lattam, az a keves, aki vegul megszerzi, az nagyjabol 3.5-4 ev alatt teszi. Az tudja csak elobb befejezni (most csak kiserletes programokrol beszelek), aki mar szakdolgozatnak vagy diplomamunkanak is az adott temat hajtotta. A harom evbe meg mar csak a publikaciok atfutasi ideje miatt is nehez beleferni, es akkor a burokratikus lassitofokozatokat meg nem is emlitettem.

"milyen jellegű munkákra fogják be a hallgatókat, mennyit tanítotok"

Nalunk labortartas volt, abbol 8-10-12 ora hetente, ahogy jott. Az en tanszekemen tisztesseges volt a beosztas, nem akartak mindent a Ph.D.-sok nyakaba varrni, pedig az oktatok is nagyon leterheltek voltak.

"mennyi időtök jut a publikálásra és a tudományos munkára"

A maradek... :-(((

"tudtok-e az egyetem mellett dolgozni"

Az szerintem keptelenseg.

"és az is érdekelne, hogy mi a célotok a Ph.D-val? Bent szeretnétek maradni véglegesen az egyetemen, akadémiai pályára készülve, vagy a gyakorlati életbe készültök, ahol előnyt jelent az akadémiai háttér?"

En szemely szerint eddig az elobbit favorizaltam, de most ugy nez ki, hogy muszaj rafanyalodnom az utobbira.

Dr. Boleny (most mar hivatalosan is)

Előzmény: ronaldu (16)