MarK Creative Commons License 1999.12.08 0 0 123
"...úgy gondolom több, értékesebb az, amit én ismerek."
A legtöbb rajongó meg van győződve arról, hogy az az értékes, amit ő kedvel. Ezzel én is így vagyok, hiszen számomra nyilván az a kedves, amit én szeretek. Itt jön a képbe az elfogultság, mivel objektíven ítélve már nem biztos, hogy úgy általában véve azok a zenék, amiket egy adott rajongó kedvel, a zenetörténelem értékeit képviselik. Ez még rám is igaz (annak ellnére, hogy én pl. egy DM-ot korszakalkotó, stílusteremtő együttesnek tartok), bár azért tartom magam annyira igényesnek, hogy ne a tucatgagyikat kedveljem (az általam felhozott együtteseket lehet szeretni/nem szeretni, de azért nem "bénákról" van szó).
"És azért is próbálok az Ákos rajongókra hatni, mert azért az igény megvan bennük arra, hogy értékeljék a jobbat, tartalmasabbat, hiszen Ákost ezért (is) szeretik."
Ez így van, örülök, hogy ezt "mondod".
"ha Ákosra azt mondják, hogy felette áll a popkultúrának, akkor én ebben azt veszem észre, hogy egy ákosrajongónak van igénye a tartalmasabb dolgokra. Vagy rosszul látom?"
Nem látod rosszul, de ebből nem az következik, hogy megfogom kedvelni a korai Dire Straits-et, vagy egyéb progresszív zenekarokat. Persze, elismerem őket, hiszen igényesek, de mégsem szeretem azt a vonalat. Itt jön képbe a szubjektívitás, az érzelmek, amin pedig kár vitatkozni.
"Vagy maradjon meg mindenki azon a szinten, ahol most van?" Kössz szépen, nekem ez a szint egyenlőre kielégítő, de azért nyitott vagyok az új dolgokra is. De ha azt mondom, hogy nekem ezt az "új dolgot" pl. egy Massive Attack, vagy egy Paradise Lost jelenti (de közben a DM-ot soha sem fogom tudni megtagadni), akkor szerintem megint "csóválni fogod a fejed" :-). Hiszen itt műfaji különbségekről van szó.

Végül: "ez hasonlít ahhoz, hogy pl. bemegyek egy diszkóba, és az ott lévőknek elmondom..."
Engem sohasem fogsz diszkókban látni...
(ha érted mire gondolok)
És ez a topic sem egy diszkó...
:-)

Előzmény: Törölt nick (121)