Kedves MarK és mások!
Akkor figyelmedbe ajánlom, hogy a Metallica számomra nem rock nem is heavy együttes, hanem torzított gitárokkal előadott popzene. A szöveg tekintetében: amit ismerek belőle, az olyan Ákos szintű (de inkább nem ítélek, mert tényleg csak pár számot olvastam). Ezen kívül a Metallica képmutatása szvsz. dettó Ákos.
Faith No More: zeneileg mint a Metallica, a szövegüket nem ismerem.
Queen: szintén.
Beatles: zseniális, de túl egyszerű zene. Ezzel nem leszólni akarom, csak éppen más kategória, mint a bonyolult zenék.
Dire Straits: én csak a pár első lemezüket ismerem, azok zseniálisak, de hasonlatom él továbbra is (giccses keretezett fényképek vs. grafikák).
Írod:
"Nos, igen. Nyilván én is szeretem, ha vki azt szereti, amit én szeretek..."
Nem, én nem ezért mondom ezeket! Hanem mert úgy gondolom ismerem a popkultúrát, és úgy gondolom több, értékesebb az, amit én ismerek. Ezt jobb helyeken jószándéknak és segítőkészségnek nevezik. De ha ez így túl "magasztos", akkor mindegy.
Tudod, egy kicsit ez hasonlít ahhoz, hogy pl. bemegyek egy diszkóba, és az ott lévőknek elmondom, hogy, figyeljetek, vannak ám jó könyvek, értékes filmek, szép képek, kiállítások, sőt, tudományos, ismeretterjesztő újságok, könyvek, filmek... csak nézzetek utána, mennyivel értékesebbek, tartalmasabbak azok. Nem annyi az élet, hogy felszedek egy csajt, aztán meg...-em, meg beadagolok egy kis anyagot, meg a haverokkal hülyéskedünk egyet.
És azért is próbálok az Ákos rajongókra hatni, mert azért az igény megvan bennük arra, hogy értékeljék a jobbat, tartalmasabbat, hiszen Ákost ezért (is) szeretik.
Összefoglalva: ha Ákosra azt mondják, hogy felette áll a popkultúrának, akkor én ebben azt veszem észre, hogy egy ákosrajongónak van igénye a tartalmasabb dolgokra. Vagy rosszul látom?
Vagy maradjon meg mindenki azon a szinten, ahol most van? Hidd el, én nem így gondolkodom! És hidd el, én is szeretek tanulni másoktól.