21kg cukor 7kg melaszhoz iszonyúan sok, semmi íze sem lenne, ez valami moonshiner agymenés lehet. Az Öreg elméletben nagyon ott van, de nem hiszem, minden általa közölt receptet kipróbált. Sőt, ebben meg biztos vagyok, hogy nem.
Négy elrontott (túlcukrozott) cefre után állapítottam meg 7,5kg cukor/kanna melasz mennyiséget. Ez a maximum, amennyit még érdemes belerakni. Vodkás jellegű, de az alapanyag még ízben, és illatban is felismerhető. Egy fehér rumtól nem is kell többet várni, ez éppen elég.
Egy 5 L-es kanna az 7kg, lemértem.
Azért kérdeztem, hogy mivel hasonlítottad össze, mert sokan tévképzetben élnek a rum ízével kapcsolatban. Az emberek többségének a Portorico, vagy egyéb kommersz, és az inlander rumok jelentik a valódi rumízt. Ezek olyanok, mint a sütőrum, amit a sütikben megszoktunk. Ezzel szemben a valódi rum teljesen más, sokkal visszafogottabb, és inkább a Worchester szószra emlékeztet, Ha esetedben nem erről van szó, akkor boccs a feltételezésért, csak próbálok választ találni.