Kedves Balázs,
Talán több segítséget fogsz kapni, ha pontosabb képet adsz a terveidről! Nálam 3 méter egy mellékvonali állomás hossza 3 vágánnyal plusz 2 csonka, TT modulon. Tehát tudni kellene mire gondolsz: fő vonal, 1 vágány, 2 vágány, mellék vonal, esetleg e kettő kombinácíója? HO ebben a méretben valószínűleg sokmindenben behatárol, TT-ben biztos több a lehetőség, míg N-ben akár a 2 vágányos fővonal és mellékvonal sem tűnik elrugaszkodott ötletnek.
Mint írtam én TT, nem vagyok meggyőződve hogy kisebb választékból kell merítenem. A nagyobb gyártókon kívül remek kisszériás ill. limitált szériák állnak rendelkezésre. Ez szerintem akár az N-re nézve is igaz.
Digitalizálás szempontjából TT-ben Mazsolánk is van digitalizálva. Itt talán az N-ben utazó társaink tudhatják hol a határ egy tolató mozdony vagy egy kis gőzös esetében.
Tehát első kérdés mit szeretnél megjeleníteni? Ezután tudunk segíteni adott méretarányban beszerzési lehetőségről, megvalósíthatóságról.
Talán még azt is feldobnám minnél kisebb a modell annál nagyobb kihívás a részletek megvalósítása. Tehát felmerünek kompromisszumok.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
PéTTer