Logic
1999.12.07
|
|
0 0
6
|
Helló mindenki!
Igen, valószínüleg itt van a harcikutya eltemetve: nekem az AMAROK sem jött be...annyira nem, hogy szerintem az a legpocsékabb lemez, amit eddig csinált. Az én véleményem is az, mint Kazié: ha nem tetszik elsőre, akkor az biztosan qrva jó lesz sokadik hallásra. Én elöször a TB II-vel voltam így. Baromira nem tetszett elsőre, de már akkor is éreztem: ezt csak erőltetni kell és akkor jó lesz. (Érdekes párhuzam, hogy az Unicummal is így voltam, azóta meg csak azt +sört iszom). Na de ezzel más a helyzet. Nekem igazából (mindenféle alvilági- és kormánykapcsolatok révén) múlt kedd óta megvan az album. Kb. 10x hallgattam meg a fent leírt megfontolásból...semmi. Hallgattam még, vagy 10x...még mindig semmi (látod Deepfreez!). És az az elképesztő, hogy még az a Kazi által az AMAROK esetében említett "valami" sem kezdett nekem előjönni. Megmondom őszintén: nem értem az egész koncepciót, nem értem a hozzáállást sem (mármint Oldfield részéről). Sajnos úgy érzem, hogy egy sietve összecsapott művel állunk szembe. Ezt bizonyítja az a közlemény is, amit a borító belsejében olvashatunk, valahogy így: A zenekari részt mindössze egyetlen nap alatt rögzítettük az Abbey Road Stúdióban..." Abban általában mindenkivel egyezik a véleményünk, hogy a borító nem sikerült valami jól. Sőt, azt is mondhatnánk, hogy ronda. Az anyag meglehetősen rövid, kevés gitár, de annál több mesterséges hangzás modern elemekkel ("dances") tarkítva. Sajnos nem tudja velem érezteni, hogy a világ eddigi történéseit meséli el. A MILLENEUM BELL címet sem értem. Egy két kósza szólamtól eltekintve a TUBULAR BELLS-el bármiféle rokonságot nem tudok felfedezni, pedig a cím alapján valami hasonlóra számítottam volna. A harangról ne is beszéljünk, mert gyakorlatilag nincs is az anyagban. Hol van a TB 1-3 ban megszokott fantasztikus-gigantikus harangjáték?
A végső érvem pedig az, hogy szerintem még maga Oldfield sem lehetett megelégedve az anyaggal, mert a nevét nem merte hozzá adni ugyebár...(na jó ez csak vicc volt).
Üdv: L. |
|