supertzar:Nem értjük egymást.Azt írod, hogy a saját gondolataimat próbálom a szádba adni.Lehet hogy nem vetted észre, de az általad is idézett mondatok nincsenek idézőjelben. Ezek az én véleményemet tükrözik. Lehet hogy meglepő, de előfordulhat, hogy valakinek öválló véleménye van. Azért írtam azt hogy az újság minden divathullámra ráugrott, mert ezt gondolom. Ha a Prodigy nem volt divat, akkor semmi sem.
Természetesen a válasz megvan: a Prodigy dolog működött, az év a legsikeresebb MHH száma született meg. Kedves supertzar, most akkor ki lovagol a példányszámon?
A HRHM felirat pedig nem a metal fénykorában tűnt el. Akkor kezdtetek gondolkodni egy új megjelölésen, amikor "gyűlölt szó volt a rock n' roll". Mintegy véletlenül. Nem szeretem egyébként a "mekkora ellenállók voltunk" stílust, jobb ha az ember legalább önmagával elszámol.
Nagyon jó ha új olvasók is kézbe veszik a lapot, de azt nem értem, hogy miért kell olyan olvasókat keresni, akiknek a HRHM zene nem jelent semmit.
Persze, biztosan a példányszám fóbiám gyötör.
Azt te sem gondolhattad komolyan, hogy mondjuk egy 97-ben alakult zenekart hiányolok egy 94-es válogatásról. A felsorolás az utolsó lemezre vonatkozott. Ha éppen lenne energiám utánanéznék, hogy milyen zenekarokat lehetett volna szerepeltetni a korábbi válogatásokon, mert biztosan találnék ilyeneket. Lehet hogy erre még sort fogok keríteni. Visszatérve az utolsóra.
Nem kaptam választ arra, hogy a felsorolt zenekarok közül miért nem kapott egyetlenegy sem lehetőséget a bemutatkozásra, miközben jutott hely szinte tejesen ismeretlen DM utánzat bandának is. Aminek köze sincs a rockzenéhez. Az igaz hogy a felsorolt együttesek elég brutális zenét játszanak és nem valószínű, hogy ezres nagyságrendben adnának el lemezeket.
Három minőségi demo és egy kazettaalbum után például mit kell még produkálnia a Frost-nak, hogy legalább valamilyen kis nyilvánosságot kapjon a leghangosabb rockmagazinban?
Engem nem bánt ha a Therion monjuk 5 pontot kap.
Vagy -1000 pontot. Azért mert nekem nem a pontszámok határozzák meg az ízlésemet, hanem fordítva. Tisztelem mások véleményét annyira, hogy nem sértődök meg ha valaki nem értékeli annak a zenének az értékeit amit én szeretek.
Nincsenek álmatlan éjszakáim, ha nem kedvenc együttesem nyerte meg a hangpróbát, és nem jutna eszembe, hogy a meghívott vendégek pontszámait utólag töröljem, mert úgymond "irreálissá" tették a hangpróba sorrendjét. Persze ez stílus kérdése. Meg azé, hogy mennyire akarom az én elképzelésemet másra ráeröltetni.Biztosan van, akinek a Trouble zenéje 0 pontot ér. Na és? Ettől maga zene rosszabb lesz? Ha nem, akkor meg mi a baj?
A példányszámok és a Zenebarlang említése utalás azon korábbi hozzászólásodra, amely a Napalm Death és a DM Zenebarlangban eladott lemezeit állította egymás mellé.Ha gondolod, idézem.
/ Egyébként ha jól emlékszem azért a Mood és a Nevergreeen is helyet kapott a címlapon./
Végül de nem utolsó sorban, van valami, amiről nem szabad megfeledkezni.Az, hogy nektek mint szerkesztőknek a lap biztosítja a megélhetéseket.
A ti szempontotokból még meg is értem a lap elüzletiesedését, hiszen valamiből mindenkinek élni kell, és ez komoly megalkuvásokkal járhat.
De az, hogy ezeket az üzleti döntéseket megpróbáljátok még megideologizálni is, az nem tetszik.
Üdv.