Mai fejlemény észrevettem, hogy a 4. a nagy fokozatú szellőztető ventilátor nem működik. Az 1-2-3 hibátlan. A nagy fokozatú ventilátor biztosítékát és a relét is átcserélgettem és azok hibátlanok. Nem tudom össze e függ a kettő.
Előzmény:
Pár hete hegesztve volt a kocsi természetesen a saru le lett véve és alul a küszöb környékén kábelektől jelentős távolságra tehát nem lehet, hogy összeolvadt két vezeték a hő miatt. Nem először volt hegesztés, de most kiment a belső világítás biztosítéka és a bal első ajtó mögötti 5A-es is.
Nem találtam meg először melyik biztosíték a hibás mert valami érthetetlen okból PASS biztosítékdoboz van a kézikönyvben biztos nagyon nehéz lett volna belső világítást írni mert csak és kizárólag annak a biztosítéka (motortétben a balról a 2. sor legfelső).
A lényeg mivel nem találtam meg melyik a hibás indításkor a fordulatszámmérő és a másik két műszer pár másodpercre max-ra ugrott majd vissza kivéve a fordulatszámmérő mert az 4000-re és ezzel együtt a Km óra 100-ra. Érdekes módon ezt nem minden gyújtásra tételkor, ill. indításkor produkálta.
A kiégett biztosíték kicserélését követően ez a hibajelenség megszűnt és ekkor még a világítás a helyzetjelző lekacsolt mikor kinyitottam az ajtót és szolt a bim bam is benne hagyott kulcsnál. Csak érdekesség miatt írtam le hogy milyen össze nem függő dolgok mégis kapcsolódnak egymáshoz.
Ezért kérdeztem a nagy fokozatú ventilátor nem e kapcsolódik az ajtó kinyitáshoz.
Tegnap felhívtam egy autóvillamossági szerelőt az egyetlen pesti Lacetti szerelő adta meg a számát (akinek a gránátos utcában van a műhelye bár én eddig csak a lakására mentem ha szerelni kellet valamit). Ő is a Chevroletnél dolgozott és ő azt mondta ezt a kényelmi funkciót a belső biztosíték tábla mögött egy relé kapcsolhatja kapcsolja. Én kihúzgáltam amit elértem fogalmam sincs melyik lehet az mert alig lehet látni szétszedni meg még nem volt időm. Van valami leírás melyik lehet ez a relé mert a szerelési kézikönyvben egy szó sem esik róla.
Azért írtam ide mert hátha valakinek volt már hasonló hibája és tudja pontosan mit kell csinálni.
Az autóvillamossági azt mondta ott kell hagyni az autót de most minden nap használom ezért lenne jó egy konkrét segítség mi lehet a hiba.