szervezkedő Creative Commons License 2021.09.22 0 0 1623

Nekem nincs összehasonlítási alapom mustszuro kosar ugyben. A kombanjos moslékból is ezzel vettem levet és vörös szőlőről is ezzel+ benne a szivattyú, szívtuk le a naggya levet préselés előtt.

 

Az oprortot kb a zalagyongyével egy időben szedjük. Amint lemegy a zala, a napszámosok tudják kinek van oportó, oda mennek. Ez nalunk lassan 2hete volt. Amig egy kékfrankost 150mazsaval, az oportot 200mazsa felett is meg lehet nyomni hektáronként, de az olyan is. Mellette rothadós, potyogos. Kérdés honnan veszed. Szerintem sava kevés lesz már, ha csak nem valami későn érő hideg helyről veszed. A mostani esők a fokot vissza tudják venni.

Na de kétségbe nem kell esni, bótba minden van ha kell bele valami! :-))))))

 

Ennek a cukros kérdésednek érdekel a háttere. Teljesen nem értem a kérdést. Valami félig kiforrt murcin agyalsz? 

A cukorfogyast refraktometerrel tudod kontrolalni. Az erjedés hevessegetol valtozo a fogyas. Akar 3nap alatt is ki lehet (szó szerint) forralni, de élesztővel is eltarthat 8-9napig, főleg ilyen hidegben.

Szerintem!

 

 

Előzmény: IsKol (1621)