voltammártag1 Creative Commons License 2021.09.22 0 1 905

Hahaha! ;)

https://24.hu/kulfold/2021/09/22/pedofiltorveny-cnn-interju-szijjarto-peter/

„Ön engem pedofilnak tart?” – kérdezte a CNN meleg riportere Szijjártótól

Richard Quest rögtön az elején elmondta: olvasta a törvényt, amely szigorúbb fellépést ír elő a pedofil bűnelkövetőkkel szemben, valamint a gyermekek védelméről szól, egyben tiltja a homoszexuális tartalmakhoz való hozzáférést a 18 év alattiak számára.

Miniszter úr, ön ugyanolyan jól tudja mint én, hogy én meleg vagyok, így rám is vonatkozik ez a törvény. Ön engem pedofilnak tart?

Szijjártó erre azt válaszolta, tiszteli és nagyra tartja a riportert azért, mert legalább olvasta a törvényt, majd hozzátette:

És tisztelem azt az életmódot, amelyet ön választott.

A külügyminiszter ezt követően arról kezdett beszélni, hogy a törvénynek két része van, és az egyik a pedofíliával összefüggésben elkövetett cselekmények büntetéséről szól, a másik része pedig biztosítja, hogy „megvédjük a gyermekeinket, a gyermekeink szexuális orientációjával kapcsolatos nevelés kizárólagos joga a szülőké”.

Quest azonban nem engedte el a dolgot:

A beleegyezés korhatára Magyarországon – ha jól tudom –, 14 év.

Tehát önöknek van egy olyan törvénye, amely alapvetően kimondja, hogy azok az emberek, akik egyébként már négy egész éve gyakorolhatták volna ezeket a cselekményeket, nem láthatnak arról szóló tartalmat. Így van?

Szijjártó igyekezett elterelni a témát, de a riporter ragaszkodott hozzá, hogy ezen a vonalon menjen tovább az interjú, végül a tárcavezető azt mondta:

a magyar törvények szerint a felnőtté válás kora, amikor betölti a 18 éves kort. Ezért mondja ki ez a jogszabály azt, hogy 18 éves korig a szülők kizárólagos joga a gyerekek szexuális orientációra vonatkozó nevelése. 18 éves kor felett pedig, bármi is történik, ahhoz az államnak semmi köze. Semmi.

Tehát bárkit is szeretnek a 18 éves kor feletti felnőttek, akárkivel is akarnak együtt élni, bármilyen életet is akarnak élni, ahhoz semmi köze az államnak.

Az interjú végén Richard Quest ajánlatot tett:

Miniszter úr, nagyon köszönöm, hogy mint mindig, most is nagyon udvarias volt, és idefáradt, hogy beszélgessen velem. És nagyon várom, hogy Budapesten is találkozhassak önnel a férjemmel együtt, amikor is meghívom vacsorázni önt és a kedves feleségét.

Előzmény: Legyen a sírjára virág (904)