Geőcze Zoárd!
A behozatallal, még várj szerintem.
Amíg nem tisztulnak le a dolgok, addig nem érdemes lépni szerintem.
Hogy itthon mennyibe kerül az az évjárattól és az állapottól függ.
A legolcsóbbak 450 ezertől indulnak.
De lehet kapni 1.5 millióért is!
Benzines vagy diesel érdekel?
Turbós vagy sem?
Mennyi idős?
A fenntartási költségek tőled függnek, attól függ mire akarod használni!
Lejjebb írtam a különbséget a fogyasztásról, a kötelező biztosítása mindre egyforma kb 5500 Ft/hó.
Nekem egy teli tankkal elmegy egy hónapig. (kb 1100 km)
A súlyadó tudod nem vészes.
Ami többletköltség az az eredetvizsgálat és a törzskönyvezés(ha neked kell megcsinálnod), illetve az átírás, meg a forgalmi.
Ha már megvan, kérdés mennyire akarsz vele foglalkozni?
Elég igénytelen a diesel, de valamennyit azért érdemes foglalkozni vele.
Ha csak arra kell, hogy ide, oda menj vele, akkor ne költs rá, és ne törödj az állapotával.
Nekem eladtak volna egyet 420 ezerért, amibe egyszerűen féltem beleülni olyan rossz állapotban volt, de a motorja fel volt újítva, és bárhova elvitt volna.
De én sokáig meg akarom tartani, tehát olyan kellett inkább, aminek az álapota rendben van, max a motorral van hiba.
De azt előbb utóbb fel kell újítani, ami kb 200-300 ezer ft pluszkiadás.
DE utána garantált, hogy legalább 250-350 ezer km-t mész még vele.
Persze nem kell megijedni a rosszabb állapotú motortól sem, mert mint említettem az enyém kilógó belekkel is elvitt mindenhova.
(talán télen lesz gondod az induláskor, de ha beindul, addig nem áll meg, amig le nem állítod!)
Velem megtörtént egyszer, hogy megpakolva (volt benne minden, hűtőszekrény, TV, könyvek... kb 2 tonnás volt a végén..) elindultam vele Szegedről és amikor Kiskunfélegyházán megálltam egy órára, mert beugrottam egy haverhoz, akkor utána nem akart elindulni!
Kicsit megbabráltam, de mégsem indult.
Akkor gondoltam nincs más választás, be kell húzni!
De mivel 2 tonnás volt, ezért a személyautók alig mozdítottak rajta valamit.
Aztán jött egy "kolléga" egy 760-as kombival, aki másodperc alatt berántotta és utána a Bálna vidáman eljött velem Bp-re.
Másnap rögtön indult..
Tehát kisebb nagyobb gondjaid lehetnek vele (ha rossz a motor), de ha sikerül beindítani, akkor mindenhova elmegy bármilyen állapotban van is.
Lelke van az autónak!
Ha foglalkozol vele, akkor meghálálja!
Aztán amikor lett pénzem, akkor felújítattama motort és azóta fényévnyi a különbség.
Most eddig 830 ezerben van az autó, de minden szintre új rajta! Garanciális a motor, a szervó, a váltó, a futómű.. stb
Amit még költeni fogok rá: egy jobb magnó, és talán fényezés, hogy még szebb legyen.
Aztán persze a dolog függ a pénztárcádtól is..
Úgy jobban tudok segíteni, ha megmondod mire használnád, és kb mennyit gondolsz rá.
Az alkatrészeket olcsón lehet hozzá szerezni, csak tudni kell kit keressél.
Nekem kb 20-25 ezerben van egy hónapban az autó.
(de ebben minden benne van: biztosítás, tankolás, ilyenek..)
Ha akarnék lehetne még többet is rákölteni, de majd ha lesz pénzem. Addig nyújtózkodj amig a takaród ér..