A mai Hoshoryu - Wakatakakage meccs szerintem eddig a torna messze leg-látványosabb összecsapása
volt. A naplóban "ipponzeoi" néven vonult be Hoshoryu akciója és magam is pontosan arra gondoltam,
amikor már vagy negyedszer néztem meg a lassított visszajátszást, hogy milyen kísértetiesen hasonlít
egy klasszikus cselgáncs-beli válldobáshoz és ráadásul a szokásos a maszatolás helyett kristály-tiszta technikával, olyan látványosan végrehajtott akcióról volt szó, ahogyan azt szinte oktatják a cselgáncs - edzéseken a tanoncoknak. És valóban, teljes joggal kaphatta az "ippon" előtagot, mert egy teljességgel végigvitt akciót láthattunk, ráadásul a végén a vesztes fél tehetetlen tömegként a hátára érkezett meg
az itteni "tatami"-ra. Egy cselgáncs - bajnokságon nem lett volna bíró, aki ezt az akciót ne "ippon"-nal jutalmazta volna. Amit eddig ezen a tornán, legalábbis a visszatérést követő két napi összecsapásain Hoshoryu produkált, az a szememben megérte volna a Kanto Sho-t (a technikáért-,), a Gino Sho-t (a küzdőszellemért -,), sőt még bizonyos megszorításokkal a Shukun Sho-t (a kiváló eredményességért
járó különdíjat) is egyaránt.