dave_dömper Creative Commons License 2021.09.20 0 0 6580

Félreértésben vagy. Egy szóval sem dícsértem Takayasut, azért, hogy úgymond "beszopta" ezt a nagyon gyerekes csínyt. Ez viszont semmiben se menti fel azt a Chiyoshoma-t, aki Maegashira 5 rangban ehhez

az alpári fogáshoz folyamodott, talán annak érdekében, hogy 0 - 7 után valamit is szépítsen, az aktuális rangjához teljesen méltatlan pillanatnyi mérlegén.

Ahogy szokás mondani, "minden relatív". (a vicc szerint : egy szál szőr - fejen kevés, levesben sok).

Ez a figura tán a Mae Zumo-ban még elmegy, ám a legfelső, "profi" osztályban már - szerintem - ritkán szalonképes. Már a nyeretlen kétévesek sem igazán élnek ezzel. Emlékszem, Ishiura, mikor még kezdő

volt a két profi osztály valamelyikében és 100 kiló alatt, akkoriban gyakorta élt ezzel a fogással a 150 -

200 kilós óriásokkal szemben. Ám, mióta 110 kiló felett mérlegel, már nem követ el ilyen huncutságot.

És lám - lám, szépen megél enélkül is, ugyancsak a Makuchi-ban. Chiyoshoma - az adatlapja tanusága

szerint - 137 kiló test-tömegű. Csupáncsak erre próbáltam utalni a korábbi hsz.-omban. Elnézést kérek.

Előzmény: RTpapa (6579)