Csikasz58
2021.09.20
|
|
0 0
1654
|
Mint írtam ez csak egy teszt gép. Ezen akarom kikísérletezni a vezérlést mivel eltérek a megszokottól. Ezzel csak max. 10 mm-es köracélokat akarok lekovácsolni. Csak alacsony levegő nyomáson teszteltem mert még hiányzik a tetejéről kettő energia tároló nyomórúgó , az ütköző gumibak és persze a két kengyel. Ezek hiányában a medve képes leszakítani a pneumatika dugattyúit. A keresztbe rakott medve súlya kb. 30 kg és a mozgás tartománya 80mm. Jó kísérletezni mivel már most érzékelhető a pneumatikus kalapács hiányosságai. Saját tapasztalatom, hogy csak felfelé (emelni) jó mozgatni a medvét pneumatikával. Lefelé mozgáskor csak "útban van" a levegő így én a felső csatlakozókat már be sem kötöttem illetve problémásnak találtam az útváltó szelepet is. Jobb lett két külön sima szelepet használni közvetlenül a hengerekre helyezve. Sőt nem is sikerült közvetlen rászerelnem hanem toldót kellett használni de azt még majd megoldom. Ez is lényeges ugyanis a munkatérhez tartozó csövek csak veszteséget okoznak. A vezérlést pedig elektronikus lesz ahol időzítőt is lehet használni így bizonyos tartományon belül teljesítmény veszteség nélkül lehet ütemidőt állítani. A végállás kapcsolókat is lehet, hogy kihagyom... de ez még csak ötlet így kísérletezés tárgya lesz. Szóval ha működik és lesz tapasztalatom csak akkor folytatom a nagy gép építését.
|
Előzmény: jamesz64 (1653)
|
|