https://hirklikk.hu/kozelet/meszaros-tamas-a-magyar-nemzetnek-nem-pitianer-karaktergyilkossagi-kiserletekkel-kene-foglalkoznia/386777
– A kormánypárti napilap cikkében az is szerepel, hogy ahhoz, hogy mégis alkalmazzák Karácsonyt, „vélhetően szükség volt a baloldali döntéshozókkal kiváló kapcsolatot ápoló akkori egyetemi rektor, Mészáros Tamás nagylelkűségére is.” Játszott-e Karácsony kinevezésében bármennyit is az ön „nagylelkűsége”?
– Ma már szégyellem, hogy akkor nem tudtam, hogy Karácsony Gergely, majdani főpolgármester akkor az egyetemen dolgozik. De valószínű több száz oktató volt ilyen, hiszen 2004-ben egy nagy Corvinus Egyetem jött létre, amelyben a Kertészettudományi és Élelmiszeripari Egyetem, az Államigazgatási Főiskola és a három korábbi közgazdaságtudományi egyetemi karok is benne voltak. Mintegy 1500 oktatója volt. Azt, hogy ki kerül be tanársegédnek, ki nem, több, mint ötven éves tapasztalom bizonyítja, hogy elsősorban a tanszékvezető dönti el. Még akkor is, ha formálisan a dékán gyakorolja a munkáltatói jogokat, kivéve ez alól az egyetemi tanárokat, ahol a rektor. Magyarán tehát nekem konkrét kapcsolatom az egyetemi tanárokkal volt. Mindemellett ha szakmailag is távolabb áll az embertől a társadalomtudomány, a politikatudomány, a szociológia, de ugyanígy a kertészeti dendrológia és mások, vagyis sem szakmai alapon, sem formálisan, jogszabályi szabályozási alapon sem volt kapcsolatom azért részletesen minden tanszékkel. Vagyis nekem gőzöm nem volt arról, hogy Karácsony Gergely ott dolgozik, nemhogy én támogattam volna az ő felvételét.