margarita402 Creative Commons License 2021.09.19 -2 3 8321

Oké.

Az egyetem minden támogatást megadott Karácsony Gergelynek, de ezzel a lehetőséggel ő nem tudott élni. Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni − írja Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora és Politikatudományi Intézetének vezetője a Mandineren.

A politológus a Karácsony Gergely angolnyelv-tudása miatt kitört vitában azt mondta, a főpolgármester ugyanannyi támogatást és bizalmat kapott a Corvinus Egyetemen, mint bármelyik fiatal oktató. Karácsony Gergely ekkor már PhD-hallgató volt az egyetem szociológia tanszékén, és minden jel arra utalt, hogy tudományos pályára készül − írta Lánczi András. Időközben lejárt a minimális nyolc év, ami alatt meg kellett szereznie a doktori címet, különben nem alkalmazhatják oktatóként az egyetemen. 

Karácsony Gergely azt állította, már nem kell sok a dolgozatához, ezért egy ajánlattal álltak elő számára.

Azt ajánlottam fel neki nagyvonalúan, hogy menjen el fizetés nélküli szabadságra, és nyújtsa be a doktoriját. Két további év alatt erre nem került sor, ekkor jogilag is megszüntettük a munkaviszonyát

− emlékezett vissza Lánczi András, aki arról is írt, mit gondol a főpolgármester idegennyelv-tudásáról.

A kommunista évek egyik máig érzékelhető hatása, hogy nagyon rossz még egyetemi szinten is az idegen nyelvek ismerete. Karácsony Gergely ennek kitűnő példája, de nincs egyedül

− írta a szakember, aki szerint olyan is előfordulhat, hogy nyelvvizsga birtokában sem tud megszólalni valaki idegen nyelven.

https://index.hu/belfold/2021/05/16/karacsony-gergely-doktori-egyetem/

Előzmény: Vevegyő (8312)